AiR UNG i Rauland

Kvar

Ved senteret vårt i Rauland, der du får eige rom med bad og alle måltid servert.

Varigheit

4 veker samanhengande

Kven passar dette for?

 • Deg som er mellom 18 og 30 år gammel.
 • Deg som har fysiske eller psykiske helseutfordringar.
 • Deg som er motivert til å delta i arbeidslivet eller ta utdanning.
Play Video

Opplegg og aktivitetar

Du blir del av ei gruppe på 17 personar, der ca. halvparten er under 30 år. Felles for alle er et ynskje om å koma tilbake til arbeidslivet eller i utdanning.

I Rauland er det dagsprogram mellom kl. 08.00 og kl. 15.30. Du kan delta på fritidsaktivitetar om kveldane og i helgene. Dette vil gje deg erfaring med å etablere gode rutinar for dagleg aktivitet, kosthald og døgnrytme.

Dagsprogrammet består av variert og tilpassa fysisk aktivitet og kurs om arbeid og utdanning, og du vil læra meir om korleis handtere daglegdagse utfordringar. Saman med deg vil vi hjelpe deg å legge planar for fremtida – kva som er gode alternativar og kven som kan bidra. Vi jobbar for at et opphald hos oss skal gje deg økt meistringstru slik at du sjølv kan få til ei varig og god endring.

Me ser heile deg

Du møter eit team som består av: 

 • Arbeidskonsulent
 • Fysioterapeut
 • Idrettspedagog
 • Samtaleterapeut eller psykolog
 • Lege

Du møter teamet i dei ulike gruppeaktivitetane, og du får ein eigen kontaktperson som vil følgje deg opp med individuelle samtalar.

Opptak og ventetid

 • Du kan søkje opptak uansett kor du bur i landet 
 • Du må be fastlegen søkje plass for deg
 • Det er om lag 3 – 4 månader ventetid for å få plass på dette tilbodet. Sjå Helsenorge sine sider for oppdatert informasjon om ventetid

Kostnad

Tilbodet er utan kostnadar. Det er dekt fullt ut av helsevesenet. Du får dekt reisa gjennom pasientreiser.no.

Har du spørsmål?

Kontakt helsesekretærane

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://rehabilitering.no 

Kommentarer 

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din. 

Informasjonskapsler 

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år. Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din. Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder 

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet. 

Hvem vi deler dine opplysninger med 

Om du ber om at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord. 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg 

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør. For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger om deg 

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.