Ofte stilte spørsmål

Om søknad og opptak

Du betalar ingenting for eit opphald på AiR, det vert dekt av det offentlege helsevesenet.

Fastlegen din eller anna helsepersonell må søkje for deg. Les meir her.

Det er RKE (Regional koordinerende enhet) og inntaksteam ved AiR som vurderer søknadar.

Dersom du får innvilga opphald vil du få eit brev om ventetid, eller du vil bli kalla inn direkte med dato for opphald.

Ventetida vil variere mellom tilboda. Sjekk oppdaterte ventetider på helsenorge.no

Ja, Pasientreiser.no dekkjer reiseutgiftene til og fra AiR-klinikk (ankomst og avreise).

Om romma og fritida

Du får ditt eige rom med bad og wc.
Det er TV i fellesareala i hovudbygget. Alle rom har trådlaus internettdekning og ein dab-radio. Du vil få utlevert eit nettbrett til utlån ved ankomst.

Du får låne sengeklede og handkle hjå oss.

Du må gjerne ta i mot besøk under opphaldet, men det er dessverre ikkje mogleg for pårørande å overnatte eller kjøpe mat her på senteret. Det er fleire alternativ for overnatting i Rauland, slik som Vandrarheimen på Raulandsakademiet, som ligg kun eit par kilometer frå AiR-klinikk.

For fire-vekersopphald:
Det er fri og mogleg å søke permisjon i helgene, bortsett frå den fyrste laurdagen i opphaldet då det er opplegg fram til kl. 12.00.

For vekesopphald:
Deltakarar her kan søkje permisjon frå fredag ettermiddag til måndag morgon, men for å så mest mogleg ut av opphaldet anbefalar me at du blir på huset og deltek på dei friviljuge aktivitetane som blir arrangert då.

Du har tilgang til felles vaskemaskin og tørketrommel med myntinnkast.

Om måltid og personlig tilpasning

Kjøkkenet på AiR er kjent for å servere sunn og velsmakande mat. Det vert servert frukost, lunsj, middag og kveldsmat på kvardagar. I helgene vert det servert frukost, mellommåltid og middag, du må smøre lunsjpakke sjølv.

Me legg til rette for diettar, men ber om at du legg fram legeattest. Ta i så fall kontakt med oss før du kjem. Me kan og tilby vegetarkost, men diverre ikkje Vegan og FODMAP.

Det er ikkje lov å ha med kjæledyr til AiR-klinikk grunna allergi.

Om opphaldet

Det må vere særs gode grunnar for å utesette eit opphald, men ta kontakt med ein av våre helsesekretærar på tlf. 35 06 28 00 om det er vanskeleg å gjennomføre opphaldet til oppsett tid.

Les meir om kva du treng i pakkelista her: 

Aktivitetane med teamet ditt i klinikk gjeng føre seg mellom 08:30 og 15:30. Etter det er et fritid. Fleire kveldar i veka og i helgedagar vert det organisert aktivitetar av fritidsavdelinga. Desse aktivitetane spenner frå VR-speling, til klatring, måneskinsturar og handarbeid.

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://rehabilitering.no 

Kommentarer 

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din. 

Informasjonskapsler 

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år. Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din. Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder 

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet. 

Hvem vi deler dine opplysninger med 

Om du ber om at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord. 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg 

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør. For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger om deg 

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.