Slik er det hjå oss

Her finn du informasjon om korleis det er å vere deltakar hjå oss på AiR.

Eit døgn på AiR Rauland

Ein vanleg dag

Frukost startar kl. 08.00, deretter er det aktivitet og undervisning fram til kl. 15.30. Etter det har du fri.
Det er også fri i helgane, bortsett frå den første helga.

Dei fyrste dagane

Opphaldet startar med eit felles velkomstmøte, med litt praktisk informasjon, omvising og høve til å bli kjend. Dei fyrste dagane går mykje med til kartlegging av helse- og arbeidsmessige tilhøve. Det er også nokre økter med ulik fysisk aktivitet, slik som turar, ballspel, gym, stavgang og bassengtrening. Etterkvart blir det også meir undervisning knytt til arbeid og mental trening.

Organisert og uorganisert aktivitet
På fritida er tilbod om å vera med i ulike aktivitetar som turar, VR, spel og handverkskurs. Du kan òg nytte treningsanlegg og lavvoar. På handverkskursa må du betale ein eigenandel for materialane du brukar.

Tilbodet varierer med årstidene. 

Les meir om både 
organiserte og uorganiserte fritidstilbod og følg oss og sjå meir på Instragram. 

Ein dag ved AiR si avdeling i Oslo

Første dagen du kjem til oss tek me oss god tid til å bli kjende med kvarandre. Me fortel også litt om kva som skal skje dei fire vekene, og vi går i gang med dei første aktivitetane.

Vanlegvis startar dagen hos oss kl. 09.00, med felles program til kl. 12.00. Etter det er det digitalt program, som regel individuelt, som du gjennomfører heimefrå.

Den første veka er det sett av tid til individuelle samtalar og kartlegging etter at fellesprogrammet er ferdig.

Det er fysisk aktivitet kvar dag. Dette kan til dømes vere enkel styrketrening, turar i nærområdet eller avspenningsøvingar. Etter kvart blir det også undervisning og gruppearbeid innanfor tema som arbeid og utdanning og mental helse.

Allereie første veka startar arbeidet med å lage ein plan for aktivitet, arbeid og utdanning som du treng i tida etter at du har vore hos oss.

Å vera i gruppe

Gruar du deg til å vera i gruppa?

Ta det med ro! Erfaringa vår er at alle i gruppa fort vert trygge på kvarandre og at gruppa blir ein god sosial arena. Alle i gruppa har det til felles at det er krevjande å vere i jobb eller utdanning på grunn av helseutfordringar. Alle er på ein måte i same båt.

Fordi mange gruar seg til det sosiale brukar me litt tid i starten på å bli godt kjende.

Me veit at mange har vore mykje aleine med problema sine og opplever gruppa som ein trygg plass å øve på å bli meir sosial.

Sjå korleis det er hjå oss

Har du spørsmål?

Kontakt helsesekretærane

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://rehabilitering.no 

Kommentarer 

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din. 

Informasjonskapsler 

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år. Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din. Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder 

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet. 

Hvem vi deler dine opplysninger med 

Om du ber om at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord. 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg 

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør. For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger om deg 

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.