F.v.: Lene Vågslid (Ap) og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp). Foto: Stortinget.

Politikarane meiner: Ei bestilling til helseføretaket

Telemarkspolitikarane Lene Vågslid (Ap) og Åslaug Sem-Jacobsen (Sp) brenn for arbeidsretta rehabilitering.

Dei har ved fleire høve vore ved AiR i Rauland og vorte kjend med korleis me jobbar.

No seier dei at onsdagens nyheit, om at Stortinget ber Regjeringa om å halda fast ved å ha arbeidsretta rehabilitering som ein del av spesialisthelsetenesta, sender eit konkret signal til helseføretaket Helse Sør-Aust.

 – For oss er denne saka svært viktig, og vi meiner at den tydelege merknaden i Helse- og omsorgskomiteen er som ei bestilling å rekne til helseføretaket vårt, seier Vågslid og Sem-Jacobsen til Vest-Telemark Blad.

Veit at det har god effekt

Arbeid til alle er uttalt Arbeiderpartiets viktigaste jobb. Deira mål er at alle som kan jobba skal få høve til det. Å styrkja arbeidsretta rehabilitering er eit sentralt element for å nå det målet. Ap, Sp og SV har jobba hardt for dette på Stortinget den siste tida.

I arbeidet har partia støtta seg på kunnskap og forsking som tilseier at arbeidsretta rehabilitering har god effekt.

 – At helsekomiteen forsterkar bodskapen i planen om å styrkja arbeidsretta rehabilitering, er me veldig glade for, seier Vågslid og Sem-Jacobsen vidare til VTB.

Ein gruppe deltakare ved AiR på veg inn i skogen. Fysisk aktivitet er ein sentral del av eit opphald hjå oss. Foto: AiR

Meir innhald frå AiR:

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://rehabilitering.no 

Kommentarer 

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din. 

Informasjonskapsler 

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år. Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din. Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder 

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet. 

Hvem vi deler dine opplysninger med 

Om du ber om at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord. 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg 

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør. For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger om deg 

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.