- Eg har alltid tenkt på trening som å løfte tungt jern!

Lagermedarbeidaren Terje Austad (41) vart langtidssjukmeld etter ein arbeidsskade. Hos AiR fekk han ny lærdom, òg dekt eit viktig behov.

 – Då eg såg gruppa komme saman, ble det ei slags påminning om min eigen funksjon og moglegheitene mine. Eg vart liksom mint på … kven eg er og kan vere, fortel Terje.

41-åringen vart heiltidssjukmeld etter ein kraftig smell i ryggen på jobb i møbelindustrien. Noko av det første han opplevde at sklei ut i takt med langtidssjukmeldinga, var kvardagsrutinene.

Etter fire månader kom han til AiRs dagtilbod i Oslo, hausten 2023.

Han var usikker på om tilbodet var noko for han, men er tydeleg på at det gav han to viktige ting:

  • Eit nytt syn på trening.
  • Sosial tilhøyrsel og kvardagsrutinar.

Sjå film frå Terjes tid hos AiR her.

Terje i ei avspenningsøkt undervegs i sitt opphald ved AiR i Oslo. Foto: AiR

Terje er tilbake i lokala eit lite halvår seinare. Han ser seg rundt i det grøne rørslerommet hos AiR.

 – Eg har alltid tenkt på trening som å løfte tunge jernting. Men ein treng ikkje tunge vekter eller dei tinga for å komme i gang. Det er berre å bruke kroppsvekta.

 – Så eg har vorte flinkare på det, kan du seie.

No gjer han kvar veke enkle treningsrutinar på jobben når moglegheita byr seg, for å halde kroppen i gang.

Sjå AiR-video: Slik trenar du på kontoret og heime i stova.

På tur med gåstavar i Botanisk hage. Foto: AiR

Etter månadsvis med lite rutinar opplevde han det også veldig nyttig å måtte stå opp til ei viss tid, møte andre og vere på noko anna enn å «liggje og vente på eventuelt svar frå legen».

– Det har jo gjort det lettare å komme tilbake i arbeidslivet med tanke på at eg er ein veldig isolert figur. Det å kunne vere her omringa av andre menneske i andre situasjonar, det gir fleire perspektiv og andre måtar å reflektere og tenkje om seg sjølv og sin situasjon.

– På kva måte?

– At det finst løysingar!

No er han tilbake i 100% jobb.

– Eg er ikkje 100 % god. Eg har jo smerter her og der. Men det positive er at eg har ikkje hatt den brennande kjensla når eg har stått oppreist og jobba, som førte til sjukmelding.

– Er det tida som har gjort at ho har gått over, eller er det vanskeleg å seie?

– Eg veit eigentleg ikkje. Det går berre på kva eg kjenner i kroppen min, seier Austad.

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://rehabilitering.no 

Kommentarer 

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din. 

Informasjonskapsler 

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år. Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din. Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder 

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet. 

Hvem vi deler dine opplysninger med 

Om du ber om at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord. 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg 

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør. For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger om deg 

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.