Personvernerklæring

1. Generelt

Denne erklæringen beskriver hvordan AiR samler inn og behandler data som du gir oss eller som vi samler inn via selskapets hjemmeside, www.rehabilitering.no («nettstedet»).

Selskapet er ansvarlig for dine personopplysninger. Alle henvendelser til selskapet må gjøres gjennom kontaktinformasjon oppført etter § 7.

Når du besøker nettstedet, samler vi automatisk inn informasjon om deg. Dette kan være hvilken nettleser du bruker, hvilke søkeord du bruker på vår nettside, IP-adresse og informasjon om datamaskinen. Alt dette gjøres for å optimalisere konvertering på nettstedet, forbedre dette og gjøre målrettet markedsføring.

Når du registrerer deg for vårt nyhetsbrev, sender oss en henvendelse via vårt kontaktskjema eller melder deg på et av våre arrangementer via påmeldingsskjemaer, samtykker du at vi kan samle informasjon om deg. Dette er typisk navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer og eventuell annen informasjon som vi trenger til å gjennomføre møter og aktiviteter.

Vi bruker informasjonen vi samler inn i forbindelse med din registrering for nyhetsbrev til å administrere din påmelding, for å tilby deg direkte markedsføring, samt å informere deg om våre tjenester og annet som du har gitt ditt eget samtykke til at vi kan sende deg.

2. Hva er grunnlaget for innsamlingen?

Innsamling av informasjon, som nevnt over, er nødvendig for at vi kan forbedre brukervennligheten og tilby deg relevant informasjon.

Vi vil bare bruke IP-adressen til å fastslå din geografiske plassering, hvis vi har mottatt ditt eget samtykke og innsamlingen av informasjon er nødvendig for at vi kan oppfylle vår avtale med deg.

Vi samler bare annen informasjon som nevnt over hvis du setter ditt uttrykkelige samtykke.

3. Bruk av data-prosessorer

Under finner du informasjon om dine rettigheter. 

Rett til innsikt 

Du har når som helst rett til å spørre oss om hvilken informasjon vi har registrert om deg, hva formålet for registreringen er, hvilke kategorier av personopplysninger, eventuelle mottakerne av informasjon, samt informasjon om dataens opprinnelse. 

Du har rett til å få en kopi av de personlige detaljene vi har lagret om deg. Ønsker du en kopi av dine personlige data, vennligst send en skriftlig forespørsel, sammen med identifikasjon om at du er den aktuelle (kopi av pass/førerkort e.l.). 

Rett til svar 

Du har rett til å korrigere feil i personopplysninger som vi har registrert om deg. Hvis du blir klar over at det er feil i informasjonen vi har registrert om deg, sender du oss en skriftlig henvendelse til oss med korrigert informasjon. 

Rett til slette 

Du har rett til å få noen av eller alle dine personopplysninger slettet av oss, for eksempel hvis du trekker tilbake ditt samtykke til registreringene våre. I den grad at behandlingen av din informasjon er nødvendig, for eksempel for å overholde våre lovpålagte forpliktelser, er vi ikke forpliktet til å slette de personlige dataene. 

Rett til å begrense behandling for lagring 

Du har i noen tilfeller også rett til at dine personlige data kun begrenses til lagring, for eksempel hvis du mener at informasjonen vi har om deg ikke er riktig. 

Rett til datamobilitet 

Du har rett til å ha dine personlige data i et strukturert, ofte brukt og maskinlesbart format, og rett til å overføre denne informasjonen når vi samler inn din personlige informasjon i forbindelse med: 

  • at du gir ditt samtykke til å bruke IP-adressen til å fastslå din geografiske plassering
  • at du gir ditt samtykke til påmelding av nyhetsbrevet. at du gir ditt samtykke til påmelding av aktiviteter og møter. 

Rett til innsigelse 

Du har til enhver tid rett til å motsette deg vår behandling av dine personlige data som vi samler inn for å forbedre nettstedets brukervennlighet. Du har til enhver tid rett til å gi en innsigelse til vår behandling av dine personlige data som vi håndterer i forbindelse med direkte markedsføring. Hvis du ikke aksepterer denne behandlingen, har vi ikke lenger rett til å håndtere din personlige informasjon, med mindre vi kan vise legitime grunner til å fortsette denne. 

Rett til å tilbakekalle samtykke 

Du har til enhver tid rett til å oppheve ditt samtykke til at vi kan bruke IP-adressen til å fastslå din geografiske plassering, samtykke til påmelding til vårt nyhetsbrev, påmelding til våre møter og aktiviteter, eller digital oppfølging etter opphold. Hvis du opphever ditt samtykke kan vi i noen tilfeller fortsatt være berettiget til å fortsette behandlingen. I slike tilfeller vil du få informasjon om det.  

Hvis du ønsker å trekke tilbake ditt samtykke, vennligst ta kontakt med svein.kostveit@air.no. 

Rett til å klage 

Du har rett til å sende en klage til Datatilsynet, Postboks 8177 Dep., 0152 Oslo over vår behandling av dine personlige data.

4. Dine rettigheter

AiR er ansvarlige for dataene, og de skal ikke brukes til andre formål enn gjennomføring av kontrakten med oss. I de tilfellene der vi benytter oss av eksterne databehandlere, vil ansvaret for dataene sikres gjennom databehandlerens egen sertifisering. Ett av disse eksemplene for datahåndtering, er Google Analytics v/Google Inc, etablert i USA. Passende vernetiltak for overføring av informasjon til USA sikres gjennom databehandlerens sertifisering under EU-US privacy. En kopi av sertifiseringen finnes her:

5. Sletting av personlige opplysninger

Hvis du ikke bruker vårt nettsted over en periode på ett år, vil vi automatisk slette dine personlige data som vi ikke er lovpålagt å lagre i et lengre tidsrom. Med mindre vi har rett til å fortsette behandlingen, sletter vi dine personlige data dersom du trekker ditt samtykke til at vi kan lagre informasjonen som vi har samlet i forbindelse med markedsføring på e-post, SMS og post til deg. Vi sletter dine personlige data dersom du trekker ditt samtykke til at vi kan lagre informasjonen vi har samlet inn i forbindelse med abonnement på vårt nyhetsbrev. Du har til enhver tid anledning til å melde deg på eller av vårt nyhetsbrev-abonnement. Ved avmelding slettes automatisk dataene vi har samlet om deg.i

6. Sikkerhet

Vi har implementert nødvendige tekniske og organisatoriske sikkerhetstiltak for å unngå at personopplysninger utilsiktet eller ulovlig ødelegges, forsvinner, endres eller forringes, så vel som at de kommer til tredjeparts kunnskap eller misbrukt. Det er kun ansatte som har direkte behov for denne informasjonen i sitt arbeid som får tilgang til dine personopplysninger.

7. Kontaktinformasjon

AiR er ansvarlig for de personlige data som samles inn via nettsiden. Hvis du har spørsmål eller kommentarer på disse retningslinjene for personvern, kan du kontakte: AiR, v/daglig leder Svein Kostveit – svein.kostveit@air.no.

8. Endringer i personvernet

Vi har rett til når som helst å gjøre endringer i denne personvernerklæringen. Hvis vi gjør endringer i retningslinjene for personvern, vil du bli informert om dette på ditt neste besøk til nettstedet. Hvis du ikke godtar de reviderte retningslinjene, har du ikke mulighet til å fortsette å bruke nettstedet og personopplysningene kan slettes. 

Versjoner 

Dette er versjon 1.0 av selskapets personvern, datert 18.09.18

Personvernerklæring

Hvem vi er

Vår nettstedsadresse er: https://rehabilitering.no 

Kommentarer 

Når besøkende legger inn kommentarer på siden, lagres informasjonen gitt inn i kommentarskjemaet i tillegg til IP-adressen til den besøkende og den besøkendes nettleserversjon. Dette gjøres for å bidra til å unngå useriøse kommentarer. En anonym tekststreng generert på grunnlag av e-postadressen din (også kalt en «hash») kan bli sendt til tjenesten Gravatar for å undersøke om du har en konto der. Personvernerklæringen til Gravatar ligger her: https://automattic.com/privacy/. Etter at kommentaren din er blitt godkjent, vil profilbildet ditt være synlig for hvem som helst i forbindelse med kommentaren din. 

Informasjonskapsler 

Hvis du legger inn en kommentar på dette nettstedet, kan du be oss om å huske navn, e-post og nettsted. Denne informasjonen lagres i en informasjonskapsel og er der for å gjøre ting lettere for deg. Du trenger da ikke å gi inn denne informasjonen på nytt neste gang du legger inn en kommentar. Disse informasjonskapslene utløper etter ett år. Om du besøker vår innloggingsside, vil vi opprette en midlertidig informasjonskapsel for å avgjøre om nettleseren din aksepterer informasjonskapsler. Denne informasjonskapselen inneholder ingen personopplysninger og forsvinner så snart du lukker nettleseren din. Når du logger deg inn, blir det opprettet informasjonskapsler som lagrer innloggingsinformasjonen din og valg du har tatt når det gjelder hvordan innhold skal vises. Informasjonskapsler med innloggingsinformasjon utløper etter to dager, mens de med visningsvalg varer i ett år. Hvis du krysser av for &lauot;Husk meg»t;, vil innloggingsinformasjonen din oppbevares i to uker. Hvis du logger deg ut av kontoen din, vil disse informasjonskapslene forsvinne.

Innebygd innhold fra andre nettsteder 

Artikler på denne siden kan inkludere innebygd innhold (f.eks. videoer, bilder, artikler osv.). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra. Disse nettstedene kan samle inn opplysninger om deg, bruke informasjonskapsler, bygge inn sporingssystemer fra tredjeparter og overvåke hva du gjør via dette innebygde innholdet. Dette omfatter også sporing av handlingene dine via det innebygde innholdet dersom du har en konto og er logget inn på nettstedet. 

Hvem vi deler dine opplysninger med 

Om du ber om at passordet tilbakestilles, vil din IP-adresse tas med i e-posten om tilbakestilling av passord. 

Hvor lenge vi oppbevarer opplysninger om deg 

Hvis du legger igjen en kommentar, blir kommentaren og informasjon om kommentaren lagret på ubestemt tid. Dette er for at vi kan gjenkjenne oppfølgingskommentarer og godkjenne dem automatisk i stedet for å legge dem i en kø der de må godkjennes manuelt av en redaktør. For brukere som registrerer seg på dette nettstedet (dersom denne muligheten eksisterer), lagres det også personopplysninger som de oppgir i brukerprofilen sin. Alle brukere kan se, redigere og slette sine egne personopplysninger når som helst (bortsett fra brukernavn). Nettstedets administratorer kan også se og redigere denne informasjonen. 

Rettighetene dine når det gjelder opplysninger om deg 

Hvis du har en konto på dette nettstedet eller har lagt igjen kommentarer, kan du be om å få en eksportfil som inneholder personopplysningene vi har om deg. Dette omfatter all data du har gitt oss. Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsaker.